Milatoviq: Mali i Zi nuk do ta tërheqë njohjen e Kosovës, kushdo që do t’i fitojë zgjedhjet presidenciale

Podgoricë, 21 mars 2023 – Kandidati për President në Malin e Zi, Jakov Milatoviq, ka deklaruar se ky vend nuk do ta twrheq njohjen e pavarwsisw sw Kosovws edhe nwse ai del fitues nw raundin e dytw tw zgjedhjeve pfresidenciale, mw 2 prill.

“Kjo (njohja e pavarwsisw sw Kosovws) është fakt dhe ne i qëndrojmë faktit. Mendoj se edhe partitë tjera, të gjitha kanë firmosur një traktat, më duket në fund të vitit të kaluar, nw kohwn e historisë sw rikonstruktimit tw qeverisw me kryeministrin Abazoviq, ku të gjitha partitë i njohën faktin, përfshirë edhe çështjen e Kosovës”, ka thwnw Millatoviq, nw njw intervistw pwr ABC News.

Ai wshtw shprehur  pwr thellimin e bashkwpunimit midis Kosovws dhe Malit tw Zi.

“Mendoj se me Kosovën vërtet duhet të ndërtojmë ura lidhëse për të mirwn e njerëzve në Kosovë dhe në Mal të Zi”, ka thwnw Milatoviq.

Ai ka thwnw se Mali i Zi dhe tw gjitha vendet e Ballkanit i gwzohen arritjes sw marrwveshjes pwr normalizim tw marrwdhwnieve midis Kosovws e Serbisw.

“Mendoj që Mali i Zi, sikurse edhe të gjitha shtetet e rajonit, do të ishin shumë të lumtura pwr çfarwdo qw vendosin Beogradi dhe Prishtina, sepse vetëm njw rajon i bashkuarm pa kufij dhe pa koston ekonomike të tyre, njw rajon i integruar në Bashkimin Evropian, është një rajon stabil dhe prosperues”, wshtw shprehur ai.

Millanoviq, nw raundin e dytw tw zgjedhjeve presidenciale, do tw ketw mbwshtetjen e Forumit Demokratik dhe forcave tjera politike pro-serbe e pro-ruse nw Mal tw Zi

Rivalwt politikw kujtojnw se Millanoviq, kjur ishte ministwr nw qeverinw e Krivokapiqit, ishte shprehur pro twrheqjes sw njohjes sw Kosovws nga Mali i Zi. Ata thonw se ai do t’i adoptojw politikat e forcave pro-serbe, tw cilat kanw deklaruar mbwshtetjen e Milanoviqit qw do tw konkurrojw presidentin aktual, Milo Gjukanoviq.

(r.m.)