Ministria e Shëndetësisë në Gazë: Mbi 11.000 palestinezë të vrarë në luftën Izrael-Hamas

Gazë, 10 nëntor 2023 – Ministria e Shëndetësisë në Gazën e udhëhequr nga Hamasi – organizatë e shpallur terroriste nga Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian – tha se numri i palestinezëve të vrarë ka kaluar shifrën prej 11.000.

Ministria tha të premten se 11.078 persona janë vrarë që kur lufta mes Izraelit dhe Hamasit nisi më 7 tetor, pasi luftëtarët e Hamasit kryen sulm të befasishëm ndaj Izraelit.

Mbi 1.400 persona janë vrarë në Izrael, në sulmin e parë të Hamasit. Ndërkaq, 41 ushtarë izraelitë janë vrarë në Gazë që nga nisja e ofensivës tokësore.

Izraeli është zotuar se do ta shkatërrojë aftësinë e Hamasit për të qeverisur me Gazën dhe për të sulmuar Izraelin.

Kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu, ka thënë se pasi të përfundojë lufta dhe të mposhtet Hamasi, trupat izraelite do të mbajnë “përgjegjësinë për sigurinë e përgjithshme” për një periudhë të pacaktuar.

(REL)