Në Kosovë, lansohet certifikata elektronike e vaksinimit kundër COVID-19

Prishtinë, 22 shtator 2021 – Ministria e Shëndetësisë e Kosovës i njoftoi qytetarët që janë vaksinuar kundër COVID-19 se certifikatën elektronike të vaksinimit mund të shkarkojnë nga platforma on-line eKosova.

Për shkarkimin e certifikatës elektronike, qytetarët duhet të ndjekin një procedurë pothuajse të ngjashme me atë të caktimit të terminit për vaksinim, perms llogarisë në platformën eKosova.

Pas hyrjes në llogarinë e tyre në platformën eKosova, qytetarët duhet të klikojnë tek rubrika “Pasaporta elektronike e Vaksinimit” ose të skanojnë QR kod-in, kështu u shfaqet opsioni “Shkarko”, përmes të cilit shkarkohet certifikata.

Ministria e Shëndetësisë shfrytëzoi rastin edhe edhe një herë t’u bëjë thirrje qytetarëve që të mos bëjnë shpenzime duke marrë kartela digjitale nga operatorë dhe nga individë të paautorizuar, sepse ato nuk janë kartela të vlefshme dhe, për më tepër, rrezikojnë t’u krijojnë mundësinëkeqbërësve të keqpërdorin të dhënat personale të qytetarëve.

This image has an empty alt attribute; its file name is Certifikata-e-imunizimit-nga-COVID-19-1.jpg

(r.m.)

3 Responses to “Në Kosovë, lansohet certifikata elektronike e vaksinimit kundër COVID-19”

Read below or add a comment...

 1. Agron Pllana says:

  Agron Pllana
  Fshati Shtitaricë
  Komuna Vushtrri
  Nr personal 1004133885
  Datlinda 22.06.1978
  Shtitaricë Vushtrri
  Republika e Kosovës
  Nr Tel 044/732 150

  • Kushtrim Avdyli says:

   Dua qetifikaten e vaksines se me duhet per udhtim

 2. Kushtrim Avdyli says:

  Dua qetifikaten e vaksines se me duhet per udhtim