Një shqiptare kandidon për deputete në Itali

Për herë të parë një shqiptare kandidon për Dhomën e Deputetëve të Parlamentit italian në zgjedhjet parlamentare të 25 shtatorit.

Bëhet fjalë për Anita Likmetën, sipërmarrëse e re me origjinë nga Shqipëria, me shtetësi italiane.

Likmeta është ndër kandidatët kryesorë në 3 rajone, Lombardi, Marche dhe Lazio, dhe 5 kolegje me listën Impegno Civico të Partisë Demokratike, e cila u krijua nga Bruno Tabaçi, me mbështetjen e ministrit të Jashtëm Italian, Luigi Di Maio.

Kandidimi i Anita Likmetës është një ngjarje historike për komunitetin shqiptar në Itali, i cili më në fund do të ketë përfaqësimin e tij institucional në Parlamentin italian për herë të parë.

(sot.com.al)