O, moj Shqypni

Në stilin e Vaso Pashës

Nga dr. Sadik Elshani

O, moj Shqypni, e mjera Shqypni

Mjera ti për këta faqezi

Ta kanë qit kryet në hi

Këta politikanë pa shqyptari

Pa nder e pa burrni

Që veç paranë e kanë Perëndi

Me para s’dinë me u ngi

S’ndigjojnë me veshë, s’shohin me sy

Për interes t’shesin dhe Ty

T’shesin mal e t’shesin det

Veç me i mbush xhepat e vet

Eh, more shqyptarë, n’gjume t’randë keq keni ra

Kur të zgjoheni, Shqypni ma s’ka!

Ç’të gjeti kështu moj Zonjë e Randë

Po a mbeti kush që të th’rret Nanë?!

Philadelphia, më 12 shkurt 2023

Sadik Elshani është doktor i shkencave dhe veprimtar i bashkësisë shqiptaro – amerikane.

One Response to “O, moj Shqypni

Read below or add a comment...

  1. Sejdi says:

    Të lumtë pena dhe të shoqërofshin shëndeti dhe sukseset!
    Sejdi Veseli, Prishtinë