Osmani: Lidhja Shqiptare e Prizrenit – frymëzim i përhershëm për emancipimin tonë kombëtar

Prishtinë, 10 qershor 2022 – Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani – Sadriu, e ka vlerësuar Lidhjen Shqiptare të Prizrenit si njërën nga ngjarjet më të rëndësishme të historisë së kombit shqiptar.

“Ky kuvend historik për kombin, nëpërmjet organizmit gjithëkombëtar politik dhe luftarak, paraqet organizim kulmor për çlirimin e trojeve shqiptare dhe mbrojtjen e tyre nga çdo kërcënim dhe pretendim i vendeve fqinje”, ka shkruar Osmani në një postim në Facebook, me rastin e 144 vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.

“Lidhja Shqiptare e Prizrenit është frymëzim i përhershëm për emancipimin tonë kombëtar dhe konfirmimin e orientimit tonë evropian, si edhe referencë e fuqishme në rrugëtimin e Kosovës drejt lirisë e pavarësisë’, ka theksuar ajo.

Postimi i plotë i Presidentes Osmani:

Lidhja Shqiptare e Prizrenit është një nga ngjarjet më të rëndësishme në historisë tonë mbarëkombëtare. Ky kuvend historik për kombin, nëpërmjet organizmit gjithëkombëtar politik dhe luftarak, paraqet organizim kulmor për çlirimin e trojeve shqiptare dhe mbrojtjen e tyre nga çdo kërcënim dhe pretendim i vendeve fqinje.

Kjo Lidhje parqet bashkimin më të madh të shqiptarëve pas Kuvendit të Lezhës, ndaj sot në 144 vjetorin e saj, kujtojmë me respekt ideologët e saj si: Ymer Prizreni, Abdyl Frashëri, Sylejman Vokshi e të tjerë, të cilët arritën unitetin e faktorit shqiptar, i cili është i nevojshëm edhe sot e kësaj dite.

Lidhja Shqiptare e Prizrenit është frymëzim i përhershëm për emancipimin tonë kombëtar, konfirmimin e orientimit tonë evropian, si dhe referencë e fuqishme në rrugëtimin e Kosovës drejt lirisë e pavarësisë.

Ngjarjet e tilla historike sikur kjo na bëjnë të reflektojmë ndaj të kaluarës sonë, duke ecur përpara dhe duke gjetur forcën njësoj sikur dikur që në funksion të mbrojtjes së kombit e atdheut, të gjithë të jemi një!

(r.m.)