Putin dhe Scholz biseduan me telefon për “zgjidhje diplomatike”

Moskë, 9 mars 2022 – Kancelari i Gjermanisë, Olaf Scholz, ka biseduar sërish të mërkurën me telefon me presidentin e Rusisë, Vladimir Putin.

Siç njoftoi Kremlini, ata kanë biseduar për “përpjekjet poliko-diplomatike” për zgjidhjen e konfliktit.

Sipas njoftimit, Scholz e Putin kanë biseduar edhelidhur me negociatat e ruso-ukrainase dhe janë pajtuar për nevojën e vazhdimit të kontakteve të niveleve të ndryshme.

Kancelari gjerman Olaf Scholz ka biseduar disa herë në telefon me presidentin rus, Vladimir Putin, prej  fillimit të agresionit të Rusisë ndaj Ukrainës.

(r.m.)