Rusia thotë se mbi 1,300 ushtarë rusë kanë vdekur në Ukrianë

Moskë, 25 marsd 2022 – Rusia ka thënë se 1,351 ushtarë rusë kanë vdekur në Ukrainë, thanë zyrtar të Shtabit të Përgjithshëm të ushtrisë ruse.

Gjeneralkolonel Sergey Rudskoy tha se edhe 3,825 ushtarë janë plagosur, që prej se Rusia nisi pushtimin e Ukrainës më 24 shkurt.

NATO tha më herët gjatë javës se 7,000 deri në 15,000 ushtarë rusë mund të jenë vrarë në katër javët e para të luftës në Ukrainë.

Në shifrat e prezantuara nga Rusia duhet se nuk janë përfshirë edhe separatistët që luftojnë në lindje të Ukrainës – të cilët mbështeten nga Rusia – dhe nuk është e qartë nëse në këtë shifër përfshihen edhe trupat tjera ruse, që nuk janë pjesë e Ministrisë së Mbrojtjes, siç janë pjesëtarët e Gardës Kombëtare.

Ukraina gjatë kësaj jave ka thënë se mbi 15,000 ushtarë rusë janë vrarë gjatë luftimeve me forcat ukrainase.

(REL)