Serbia, për 11 vite, ndau mbi 8 miliardë dollarë në Kosovë: Ku janë investuar?

Refik Hasani

Publikisht është bërë e ditur se Milan Radonjiq, gazetar  dhe hulumtuesi i të përjavshmes ,”NIN” , nga Beogradi, se vlerësimi është se Serbia, besohet që presidentit i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka investuar më shumë se tetë miliardë dollarë në Kosovë në 11 vitet e fundit.

Për 11 vite i bie afërsisht, shpenzime vjetore që ka krijuar Serbia në Kosovë, mbi 800 milionë euro.     

Nga hulumtimi interesant, sepse  zbulohen  faktet, për të cilat jo vetëm opinioni Serbë, ka nevoj të dij, por edhe opinioni në përgjidhësi, por në këtë humlumtim mungon se në cilët sektor është investuar.

Në infrastrukturë, në investime në institucione shkollore paralele, që nga parashkollori deri në Universitetin e Mitrovicës, në mbajtjen e institucioneve paralele në Kosovë, duke përfshi Kuvendet Komunale dhe Kryetarët e Komunave, të zgjedhur  me Ligje të Serbisë.

Këto investime janë në projekte të tjera vetëm në pjesën veriore të Republikës së Kosovës, apo në gjithë territorin e Kosovës. Apo ndoshta se pjesa e konsiderueshme janë investuar edhe në Shërbimin sekret  informativ të Serbisë me dedikim në Republikën e Kosovës? 

Parashtrohet pyetja sa mjete ndau Serbia për Kosovë, pas qershorit të vitit 1999, e deri më sot.

Refik HASANI 🖋