SHBA e përshëndet miratimin e “propozimit francez” nga Kuvendi i Maqedonisë së Veriut

Uashington, 16 korrik 2022 – Shtetet e Bashkuara të Amerikës e përshëndetën të shtunën vendimin e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut për miratimin e “propozimin francez” që i hap rrugën procesit të anëtarësimit të vendit në Bashkimin Evropian.

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, në një postim në Twitter, ka thënë se “propozimi francez” është një kompromis që e njeh dhe e respekton gjuhën dhe identitetin të maqedonasve.

“Ne i kuptojmë dhe i njohim kompromiset e vështira të konsideruara në këtë kompromis, i cili njeh dhe respekton identitetin kulturor të Maqedonisë së Veriut dhe gjuhën maqedonase”, ka shkruar Blinken.

Ai ka thënë se vendimi i Kuvendit të Maqedonisë së Veriut u mor në një moment kritik për këtë vend, për Ballkanin Perëndimor dhe për Evropën.

Zoti Blinken ka theksuar se Shtetet e Bashkuara e mbështesin Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë në rrugën e tyre në procesin e anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

(r.m.)