Shqiprim Arifi gjobitet me rreth 500 euro për vendosjen e flamurit kombëtar

Preshevë, 18 prill 2024 – Kryetari i Preshevës, Shqiprim Arifi, është gjobitur me 55 mijë dinarë (rreth 500 euro), ndërsa partia “Alternativa për Ndryshim” është gjobitur me 50.000 dinarë (rreth 430 euro).

Arifi dhe partia që e ka drejtuar ai deri në shkurt të këtij viti janë gjobitur për vendosjen e flamurit kombëtar në selinë e degës së Alternativës për Ndryshim në Bujanoc, me rastin e festës së 28 nëntorit, Ditës së Flamurit.

Arifi, nëpërmjet një postimi në Facebook, ka bërë të ditur se aktvendimi i Gjykatës për Kundërvajtje në Vranjë ka arritur sot, më 18 prill.

“Ky aktvendim është pjesë e kolazhit diskriminues dhe shkeljeve të drejtave sistematike individuale, kolektive të shqiptarëve në Luginën e Preshevës”, ka shkruar Arifi.

“Derisa përgatitjet e Qeverisë së Republikës së Kosovës janë në fazën finale për themelimin e ashtuquajturës “Asociacioni i komunave me shumicë serbe — Zajednica” me kompetenca të plota ekzekutive, shqiptarëve në Luginën e Preshevës i mohohen të drejtat elementare njerëzore siç është vendosja flamurit kombëtar”, ka theksuar ai.

Postimi i plotë i Arifit:

Deri kur?

55.000 dinarë dënim për vendosjen e Flamurit Kombëtar Shqiptar 

Sot kam pranuar dënimin prej 55.000 dinarë nga Gjykata për Kundërvajtje në Vranjë lidhur me vendosjen e flamurit kombëtar në selinë e Alternativës për Ndryshim — dega Bujanoc, me rastin e festës së 28 nëntorit, ditës së Flamurit.

Gjykata në fjalë ka nxjerrur AKTVENDIM lidhur me vendosjen e flamurit kombëtar shqiptar në selinë e partisë tonë në Bujanoc, me ç’rast ky dënim përbëhet prej 5000 dinarëve ndaj mua si person përgjegjës në pozitën e kryetarit të partisë “Alternativa për Ndryshim”, ndërkaq 50.000 dinarë për subjektin politik që kam drejtuar deri në shkurt të këtij viti, kur është datuar edhe ky aktvendim.

Ky aktvendim është pjesë e kolazhit diskriminues dhe shkeljeve të drejtave sistematike individuale, kolektive të shqiptarëve në Luginën e Preshevës.

Derisa përgatitjet e Qeverisë së Republikës së Kosovës janë në fazën finale për themelimin e ashtuquajturës “Asociacioni i komunave me shumicë serbe — Zajednica” me kompetenca të plota ekzekutive, shqiptarëve në Luginën e Preshevës i mohohen të drejtat elementare njerëzore siç është vendosja flamurit kombëtar.

Hapat e regresit të drejtave e minoritetit shqiptar në Serbi kanë një funksion divergjence me të drejtat e minoriteve serbe në Republikën e Kosovës.

Sa më shumë të drejta për serbët në Kosovë aq më pak të drejta për shqiptarët në Serbi. Deri kur?.

May be an image of ticket stub and text

(r.m.)