Stoltenberg: KFOR-i është i gatshëm të ndërhyjë nëse kërcënohet stabiliteti në Kosovë

Podgoricë, 10 shtator 2022 – Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka thënë se KFOR-I po e monitoron nga afër situatën në Kosovë dhe është i gatshëm të ndërhyjë nëse kërcënohet stabiliteti.

“Në përputhje me mandatin e tij, misioni i KFOR-it po monitoron nga afër situatën dhe është i gatshëm të ndërhyjë nëse kërcënohet stabiliteti”, ka thënë ai, në një intervistë për gazetën malazeze “Vijesti”.

“Misioni ynë është i përkushtuar për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit në Kosovë”, ka shtuar ai.

Stoltenberg u ka bërë thirrje Kosovës dhe Serbisë që të shmangin veprimet e njëanshme dhe të angazhohen në mënyrë konstruktive në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja.

“NATO vazhdon të mbështesë plotësisht dialogun e ndërmjetësuar nga BE dhe ne u bëjmë thirrje të gjitha palëve që të vazhdojnë negociatat. Është thelbësore për paqen dhe sigurinë rajonale”, ka theksuar – Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg.

(r.m.)