Teatri “Migjeni” hap dyert për herë të fundit për Paulin Prekën

I nderuar me tituj “Artist i Merituar” dhe “Mjeshtër i Madh”, Paulin Preka u nda nga jeta në moshën 86-vjeçare javën e kaluar në Itali

Knid Ndrenika

Një ndër më të mëdhenjtë artistë të humorit shqiptar Paulin Preka nderohet me homazhe në teatrin “Migjeni” të Shkodrës paraditen e kësaj të mërkure.

Familjarë, miq, shokë, artistë, qindra qytetarë të Shkodrës përulen përpara arkmortit me trupin e mjeshtrit Preka që u vendos në hollin e teatrit.

Pak fjalë tha djali i artistit, duke falenderuar kolegët e tij për ceremoninë dhe mbështetjen e dhënë në karrierë.

Ai tha se artisti e ka dashur humorin dhe njerëzit dhe se e ka vuajtur së tepërmi kohën e emigracionit në Itali.

“E dimë sa e dhimbshme është, babai e ka vuajtur shumë këtë periudhë por ne kishim atë detyrimin si fëmijë që ta mbanim afër sepse ai kishte nevojë për afërsinë tonë pro natyrisht kishte dhe shumë nevojë për publikun, kolegët, teatrin, aktivitetin që ka bërë gjithë jetën”-tha ai.

I nderuar me tituj “Artist i Merituar” dhe “Mjeshtër i Madh”, Paulin Preka u nda nga jeta në moshën 86-vjeçare javën e kaluar në Itali, raportoi korrespondenti i RTK-së Knid Denion Ndrenika.

“Nëse baba ka arrit në këtë fuqi artistike në jetë është e padiskutueshme që e ka arritur falë kolegëve të tij. Nëse ke një ambjent që të ndihmon, të përkrah, të rri afër në jetën artistike, kush do ta bëjë sot më shumë se kolegët e tij”-tha gjithashti i biri i artistit.

“Një falenderim i përjetshëm nga ana jonë për atë që keni bërë për babain tonë”-shtoi ai.