Ukraina: Lufta e Rusisë ka vrarë të paktën 213 fëmijë

Lufta e paprovokuar e Rusisë në Ukrainë ka vrarë të paktën 213 fëmijë, ka thënë Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm në Ukrainë më 24 prill.

Përveç kësaj, 389 fëmijë janë plagosur në luftë, ka thënë kjo Zyrë.

Sipas saj, shifrat nuk janë përfundimtare dhe se është duke u punuar për të analizuar situatën në zonat armiqësore.
Guvernatori i rajonit Donjeck në Ukrainë ka thënë se dy fëmijë janë vrarë më 24 prill si pasojë e bombardimeve të forcave ruse.

Pavlo Kyrylenko ka thënë në një postim në Telegram se fëmijët, të dyja vajza të moshave pesë dhe 14-vjeçare kanë vdekur pas shkatërrimit të ndërtesës ku kanë qenë duke jetuar.

Më 23 prill, zyrtarët ukrainas kanë thënë se një foshnje tremuajshe ka qenë në mesin e pesë personave të vrarë në sulmet e kryera në qytetin Odesa.