Yuri Kim i përgjigjet Berishës: I inkurajoj gjyqtarët dhe prokurorët të bëjnë punën e tyre

Tiranë, 22 prill 2022 – Ambasadorja e SHBA-ve në Shqipëri, Yuri Kim, ka reaguar pas deklaratës së ish-kryeministrit Sali Berisha, se ajo po ndërhyn në procesin gjyqësor të PD-së.

Ambasadorja Kim, në përgjigjen e saj në “Twitter” ka shkruar se e ka bërë këtë, nëse kjo nënkupton inkurajimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve që të bëjnë punën e tyre, pavarësisht kërcënimeve apo nxitjeve. Ajo ka gtheksuar se askush nuk është mbi ligjin dhe ka kërkuar që të gjithë të bëjnë pjesën e vet të punës për të luftuar kundër korrupsionit dhe mosndëshkimit.

Ambasadorja Kim ka theksuar se “SHBA e ka bërë dhe do të vazhdojë ta bëjë pikërisht këtë”.

“Nëse ‘ndërhyrje në procesin gjyqësor’ nënkupton inkurajimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve që të bëjnë punën e tyre pavarësisht kërcënimeve apo nxitjeve, duke e bërë të qartë që SHBA do të vazhdojë të mbështesë zbatimin e reformës në drejtësi në Shqipëri, duke nënvizuar se askush nuk është mbi ligjin dhe duke kërkuar që të gjithë ne duhet të bëjmë pjesën tonë për të luftuar kundër korrupsionit dhe mosndëshkimit, atëherë PO, SHBA e ka bërë dhe do të vazhdojë ta bëjë pikërisht këtë – sepse lufta kundër korrupsionit dhe përpjekjet për të minuar demokracinë përbëjnë një interes thelbësor të sigurisë kombëtare të SHBA-së”, ka shkruar ambasadorja e SHBA-ve.

(r.m.)

2 Responses to “Yuri Kim i përgjigjet Berishës: I inkurajoj gjyqtarët dhe prokurorët të bëjnë punën e tyre”

Read below or add a comment...

  1. Genesen says:

    Reforma dhe sistemi i drejtesise qe Znj. Ambasadore nxit dhe po instalon ne Shqiperi eshte totalisht i sponsorizuar nga Fondacioni Soros. Eshte nje kapje e drejtesise me qellime te caktuara ne sherbim te axhendes globale sorosiane. Kete qe ben ne Shqiperi, ky fondacion po perpiqet prej kohesh ta beje ne shume vende te tjera duke perfshire edhe vete SHBA. Ne SHBA ky eshte nje shqetesim i madh. Cdo dite pjesa e pa korruptuar e medias dhe rrethet politike konservatore te te gjitha neveleve vazhdojne te denoncojne me fakte lobimin korruptiv dhe derdhjen e miliona dollareve nga Fondacioni Soros gjate fushatave per zgjedhjen dhe emerimin e prokuroreve te distrikteve dhe gjyqtareve te te gjitha niveleve. Kio ka bere qe ata te kapin shume pozicione te tilla me njerezit e tyre, te cilet favorizojne dhe jane shume te bute e tolerante me kriminelet dhe krimet qe kane lidhje ne shtresa te caktuara dhe rajone te caktuara te vendit. Ndaj rritja e kurbes se krimeve, sidomos ne qytetet e medha dhe rajonet e banuara ne shumice nga minoritetet, ka te beje pikerisht me instalimin e njerezve te Sorosit ne drejtesine amerikane .

  2. Genesen says:

    Reforma dhe sistemi i drejtesise qe Znj. Ambasadore nxit dhe po instalon ne Shqiperi eshte totalisht i sponsorizuar nga Fondacioni Soros. Eshte nje kapje e drejtesise me qellime te caktuara ne sherbim te axhendes globale sorosiane. Kete qe ben ne Shqiperi, ky fondacion po perpiqet prej kohesh ta beje ne shume vende te tjera duke perfshire edhe vete SHBA. Ne SHBA ky eshte nje shqetesim i madh. Cdo dite pjesa e pa korruptuar e medias dhe rrethet politike konservatore te te gjitha neveleve vazhdojne te denoncojne me fakte lobimin korruptiv dhe derdhjen e miliona dollareve nga Fondacioni Soros gjate fushatave per zgjedhjen dhe emerimin e prokuroreve te distrikteve dhe gjyqtareve te te gjitha niveleve. Kio ka bere qe ata te kapin shume pozicione te tilla me njerezit e tyre, te cilet favorizojne dhe jane shume te bute e tolerante me kriminelet dhe krimet qe kane lidhje ne shtresa te caktuara dhe rajone te caktuara te vendit. Ndaj rritja e kurbes se krimeve, sidomos ne qytetet e medha dhe rajonet e banuara ne shumice nga minoritetet, ka te beje pikerisht me instalimin e njerezve te Sorosit ne drejtesine amerikane . Te