Fituesit e Globit të Artë

Hollivudi festoi mbrëmë disa nga arritjet më të mira të vitit në film dhe televizion. Ceremonia e ndarjes së Çmimeve... »

Photographed in memory

(On Joan Collins and Albania)   By Ruben Avxhiu Fadil Berisha, an Albanian-American photograph of global reputation, had this week... »

Albania – A Poem

I learned about the poem “Albania” by chance. Eduardo C. Corral, the winner of the Yale Series of the Younger... »

Aty ku mbijetojnë legjendat…

“…Të duash vendlindjen është një ndjenjë e bukur njerëzore, të adhurosh vendlindjen është një ndjenjë përtej dashurisë, kjo do të... »

Mirë se vjen viti jubilar 2012!

Për të gjithë vëllaznit dhe motrat që ndihen krenarë për emnin “shqiptar” dhe “shqiptare”, urimet e mia më të mira... »

The Day of Albania

Flags with a black two-headed eagle on red background could be seen waving today on Times Square.   By Ruben... »