Përparimet globale në shëndetësi

Gjatë dy dekadave të fundit, qeveria amerikane, bizneset amerikane dhe individë po bashkëpunojnë si asnjëherë më parë për të studiuar... »

Lamtumirë zhurmë!

Zhurma përveçse se është shqetësuese, mund të jetë edhe me kosto. Prandaj inxhinierët janë duke kërkuar mëyra për të eliminiuar... »

Teknologjia 3-D në botën reale

Në filma apo dhe në lojëra kompjuterike, shumë njerëz pëlqejnë pamjet realiste të videove të realizuara në kompjuter, duke përfshirë... »

Produktet kosovare në tregjet evropiane

Luljeta Krasniqi – Veseli Produktet të cilat prodhohen në Kosovë, ndonëse me shumë vështirësi, por kanë arritur të depërtojnë në... »

Pasuritë e patundshme në SHBA

Këtë vit vihet re një prirje e re në Hollivud: yjet dhe producentët që jetojnë në qytezën Tinsel Taunn, janë... »

Propaganda fetare antishqiptare!

Nuk pranon ta puthë kryqin dhe rrihet e i gërvishtet fytyra me thikë fëmijës 13-vjeçar shqiptar në Shkup, një veprim... »

Kthella dhe dera e bajraktarit Melyshi

Sa herë përmendej fjala “Kthellë’ (duke nënkuptuar tre bajrakët e Kthellës), unë instiktivisht e ktheja në “thellë”. Dhe më bënte... »

Kriza e burkave në Philadelphia

Philadelphia, qyteti ku banoj, ngadalë e pa bujë po bëhet kryeqyteti i botës perëndimore përsa i përket shfrytëzimit të veshjeve... »