HISTORI - ILLYRIA - Page 5 HISTORI - ILLYRIA - Page 5

Noli dhe Konica, SHBA në mes

Cikël historik me rastin e 20-vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike shqiptaro-amerikane – Pjesa e gjashtë   Nga Ylli Polovina... »

11 shkurti i fshehur – e vërteta për Nolin në debatin mes “Leninit” dhe “Uilsonit”

Cikël historik me rastin e 20-vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike shqiptaro-amerikane – Pjesa e pestë     Nga Ylli... »

Tre episode nga Xhaxhi Qamili

1- NË SHTËPINË E MYDERRIZ OSMANIT Haxhi Qamili, sapo erdhi në Kavajë, shkoi për vizitë te shtëpia e Myderriz Osmanit,... »

Maqedoni, luleshtrydhe Skënderbe

Ndërsa projektonim ftesën për një vizitë në Shqipëri të Giorgio Maria Castriota Scanderbeg (Xhorxho Maria Kastriota Skanderbeg), ne në Institutin... »

Vepër që mbush një boshllëk të madh në historinë e Shqipërisë

Intervistë e misionarit ungjillor amerikan David Hosaflok përkthyes për herë të parë në anglisht i veprës “Rrethimi i Shkodrës” të... »

Nipat e Isa Boletinit nuk janë hakmarrës

Pas afro dy vitesh në hetuesi, në burgun e ftohtë e të errët 313 në Tiranë, e shtruar disa herë... »

Përplasja e dy ditënderimeve

Cikël historik me rastin e 20-vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike shqiptaro-amerikane – Pjesa e katërt Komunistët e përshkruanin Presidentin... »

Janari i Skënderbeut dhe Adem Jasharit

Adem Jashari dhe heronjtë e tjerë shqiptarë, nga i madhi Skenderbe, trasheguan Emrin Shqiptar, Flamurin Kuq e Zi po edhe... »

Uilsonizëm apo Leninizëm

Cikël historik me rastin e 20-vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike shqiptaro-amerikane Si zakonisht të zhytur në sherret tona të... »

Filozofia dhe politika sipas Dr. Ibrahim Rugovës

Fjalët, shkrimet, idetë, politika paqësore jodhunore e Dr. Ibrahim Rugovës ishte një risi dhe befasi gati për të gjithë, shqiptarë... »

Genocidi grek ndaj shqiptarëve të Çamërisë

Genocidi përkufizohet si një “shkatërim i paramenduar dhe sistematik në tërësi ose pjesërisht të një grupi etnik, racor, fetar ose... »

Miti i Uillsonit apo i Leninit?

Nga Ylli Polovina Pak ditë më parë, pra maj 2011, në një konferencë ndërkombëtare me temë emigracionin shqiptar në vendet... »

Kumti i lirisë e i bashkimit i Mbretit Gjergj

Ribotim i redaktuar nga autori me rastin 545 vjetorit të vdekjes së Heroit tonë Kombëtar Nga Anton Çefa E quajte... »

Aty ku mbijetojnë legjendat…

“…Të duash vendlindjen është një ndjenjë e bukur njerëzore, të adhurosh vendlindjen është një ndjenjë përtej dashurisë, kjo do të... »

Ata, që veç e fshikin paksa jetën tonë…

(Në kujtim të Vehip Hoxhës) Nga Jozef Radi Ka njerëz që veç ta fshikin paksa jetën tënde, po brenda asaj... »

Një referendum për të kurorëzuar masakrën etnike në Plavë e Guci

Nga Ramiz Lushaj   Në krahinën e Plavë-Gucisë sot më 8 janar 2013 kryhet referendum që kurorëzon një nga masakrat... »

Fan Noli u përgjigjet akuzave se ka qenë komunist

Me rastin e 131 vjetorit të lindjes së Fan Nolit   Nga Naum Prifti Një luftë e rreptë shpërtheu brenda... »

SHBA-Shqipëri, një histori marrëdhëniesh të sulmuara

Cikël historik me rastin e 20-vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike shqiptaro-amerikane – Pjesa I   (I ndihem mirënjohës gazetës... »

Jetё njerёzish – intelektualёt shqiptarё: Jul Bonati

(Mbёshtetur nё biografi nga Aleksandёr Bonati, Nё 135 vjetorin e lindjes sё Imzot Jul Bonatit nga Fritz Radovani, Besnik Mustafaraj... »

1 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

2 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

3 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

4 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

5 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

6 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

7 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

8 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

9 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

10 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

11 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »