Dita e Falenderimeve Shqiptare

Nga Ruben Avxhiu NEW YORK, 28 Nëntor 2019 – Sot, duhej të ishte një ditë e festës dhe e haresë... »

Tinguj shqiptarë në Boston

Nga Entela Sula Prifti BOSTON – Tingujt e pianos kishin zënë vend në hapsirën kumbuese të sallës. Ishte një prej... »

Një fitore kundër errësirës

Nga Ruben Avxhiu Askush nuk ka më shumë arsye të gëzojë nga lajmi i vrasjes së Al-Beqir al-Bagdadid sesa myslimanët.... »

Kosova bashkon edhe një herë Amerikën

Ruben Avxhiu Rezoluta në Dhomën e Përfaqësuesve të Kongresit Amerikan kushtuar çështjes së vëllezërve Bytyçi u aprovua në mënyrë unanime.Për... »

Sasha është emri i dikujt tjetër

Nga Ruben Avxhiu Historinë më të pazakontë nga zgjedhjet e fundit në Rusi, e ka treguar studjuesja ruse, Olga Zeveleva:Demokracia... »

E vërteta vonon, por nuk harron

Aleksandra Pavlidhu Thoma shkruan me 16 qershor 2019 ne Paramithia.online.gr Κάποτε ήρθαμε στην Παραμυθιά, μα δεν πήγαμε στο σπίτι του... »

Lamtumirë, Norman Gershman!

Nga Ruben Avxhiu Norman H. Gershman, fotografi që portretizoi shqiptarët që shpëtuan hebrenjtë gjatë Holokaustit, ka ndërruar jetë të hënën,... »