Rreth Trump-it të përbashkuar…

Nga Ruben Avxhiu Mbrëmë, rivalët e ish-Presidentit Donald Trump, në betejën e shkurtër të primareve republikane dolën njëri-pas-tjetrit në tribunën... »

Mrekullia e pak milimetrave…

… që shpëtuan jetën e ish-Presidentit Trump dhe i dhanë Amerikës një shans për të zbutur retorikën apokaliptike që mbizotëron... »

Të qenit “Elvis”

Astrit Lulushi Ka shumë imitues të Elvisit. Por ky rast është i veçantë; duket aq i bindur se është në... »

Dita e Pavarësisë

Nga Avokati Kieran Both Më 4 korrik, festojmë ditëlindjen e 248-të të vendit tonë dhe ditën kur Kongresi Kontinental miratoi... »

The Sound of that Honest Pledge

These are three of the 56 total signatures found on the United States Declaration of Independence. They belong to very... »

Lamtumirë Ismail Kadare!

Shqipëria në zi dhe shqiptarët në mbarë botën. Si ata që e kanë njohur nga afër dhe lexuesit anembanë të... »

Odiseja e një pikture

Astrit Lulushi “Mona Lisa”, padyshim piktura më e famshme në botë, ka qenë dhe është objekt i shumë spekulimeve. Ajo... »

Papàs Antonio Bellusci (1934-2024)

Papàs Antonio Bellusci ishte një rilindas i epokës sonë, trashëgimtari i vërtetë i Jeronim deRadës. Unë, vëllezërit e mi dhe... »

ARBËRESHI MARATHONAK

Nga Arben LLALLA                                                             Arbëresh je ti, mos e harro                                                           Gjuhën e mëmës ti mos e largo                                                          Kujtimin... »