EKONOMI - ILLYRIA - Page 2

Kosova e humb arbitrazhin me Contour Global

Prishtinë, 5 tetor 2023 – Qeveria e Kosovës e ka humbur arbitrazhin ndërkombëtar me kompaninë amerikane Contur Global për mosrespektim... »

Panairi i automjeteve në Detroit pasqyron ndryshimin e strategjive të marketingut

Uashington, 20 shtator 2023 – Sindikata e Punonjësve të Industrisë së Makinave ka organizuar grevë të punonmësve të tre prodhuesve... »

Transformimi i Parkut Natyror të Liqenit të Ulzës do të kushtojë 3.8 milionë euro

Tiranë, 14 shtator 2023 – Parku Natyror i Liqenit të Ulzës dhe rrethinat e tij pritet t’i nënshtrohen një transformimi... »

Në Shqipëri, rritet papunësia te burrat, ulet te gratë

Tiranë, 12 shtator 2023 – Rreth 10.7% e forcës aktive për punë ishte e papunë në tremujorin e dytë 2023.... »

Në 6 muajt e parë, të huajt lanë në Shqipëri 1.55 miliard euro, shqiptarët i lanë jashtë gati 1 miliard euro

Tiranë, 11 shtator 2023 – Gjysma e parë e këtij viti ka sjellë një nivel rekord të ardhurash nga shtetasit... »

Qeveria mban të ngrira 28 mln euro të donatorëve për financime të inceneratorëve

Tiranë, 11 shtator 2023 – Qeveria shqiptare po mban të ngrira rreth 2,9 miliardë lekë (28 milionë euro) financime të... »

Çmimet e prodhimit në Shqipëri u rritën me 6.9% në tremujorin e dytë

Tiranë, 7 shtatorr 2023 – Presionet mbi inflacionin janë shtuar, teksa çmimet e prodhimit janë rritur më tej në tremujorin... »

Shqipëri:  HEC-et e pavarura prodhuan më shumë se 1/4 e energjisë së KESH-it

Tiranë, 7 shtator 2023 – Prodhuesit e pavarur të energjisë, projekte që edhe pse janë me kontrata koncesioni nuk kanë... »

Inceneratori i Elbasanit dy vite rresht me humbje, pronësia nuk ka kaluar ende te bashkitë

Tiranë, 7 shtator 2023 – Inceneratori i Elbasanit për trajtimin e mbetjeve urbane me djegie duhet të ishte transferuar 7... »

ATK u bën thirrje bizneseve në veri të regjistrohen në sistemin e Kosovës

Prishtinë, 6 shtator 2023 – Administrata Tatimore e Kosovës është duke kërkuar nga bizneset që veprojnë në Mitrovicë të Veriut,... »

OEAK kërkon heqjen e masave për importet nga Serbia

Prishtinë, 5 shtator 2023 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që të heqë... »

Produktet nga Maqedonia e Veriut i zëvendësojnë ato nga Serbia

Prishtinë, 2 shtator 2023 – Ka më shumë se dy muaj që tregu i Kosovës ka nisur të pakësohet nga... »

Mërgimtarët i sollën në Kosovë mbi 635 milionë euro, i shpenzuan afër 127 milionë

Prishtinë, 2 shtator 2023 – Banka Qendrore e Kosovës (BQK) e ka publikuar bilancin e pagesave për muajin qershor. Sipas... »

Eksportuesit i shkruajnë Ramës: Jemi në kufijtë e mbijetesës

Tiranë, 1 shtator 2023 – Shoqatat e eksportuesve i kanë dërguar një letër kryeministrit Edi Rama, ku kërkojnë marrjen e... »

Çudia shqiptare: Turizmi rritet, konsumi i energjisë elektrike bie!

Gjatë gjashtëmujorit të parë të këtij viti, sipas INSTAT, vendi përjetoi një rritje të jashtëzakonshme të numrit të turistëve të... »

FAO: 400 mijë njerëz në Shqipëri nuk e përballojnë koston e një diete të shëndetshme

Romë, 28 gusht 2023 – Rreth 400 mijë njerëz që jetojnë në Shqipëri nuk mund të paguanin një dietë të... »

Në Shqipëri, bie për 20% prodhimi i birrës, prodhuesit kërkojnë uljen e akcizës

Tiranë, 28 gusht 2023 – Birra vendase vijon të humbasë konkurrueshmërinë, për shkak të çmimeve më të larta se birra... »

Në Poliçan do të ndëtohen dy impiante fotovoltaike

Tiranë, 28 gusht 2023 – Dhënia me qira e truallit nga ana e pushtetit vendor është një praktikë që ndodh... »

Rekord në turizmin shqiptar, 5.2 milionë shtetas të huaj hynë në Shqipëri në periudhën janar-korrik

Tiranë, 25 gusht 2023 – Hyrjet e shtetasve të huaj në Shqipëri kanë arritur nivele rekorde në pjesën e parë... »

Ekspertët: Mos pritni mrekulli as përfitime të shpejta nga rezervat e naftës në Shpirag

Tiranë, 24 gusht 2023 – Entuziazmi 10-vjeçar i zbulimit të naftës në Shpirag arriti kulmin ditët e fundit, kur kryeministri... »

PËRSE LIDERSHIPI I SHQIPËRISË KA DËSHTUAR PËR TË NDËRTUAR NJË PROJEKT KOMBËTAR ZHVILLIMI

Nga Jani Gjoni & Odise Prifti Shqiptaro-amerikanët Jani Gjoni dhe Odise Prifti jetojnë me familjet e tyre në Chicago dhe... »

Diaspora dërgoi në Kosovë 77 milionë euro më shumë se vitin e kaluar

Prishtinë, 20 gusht 2023 – Diaspora e Kosovës edhe këtë vit ka vazhduar të jetë kontribuuese për Kosovën. Sipas Bankës... »

Teknologjia dhe automatizimi “plotësojnë” mungesën e punëtorëve

Në kushtet e mungesës së fuqisë punëtore dhe rritjes së kostos së punës, bizneset po eksplorojnë një rritje të përdorimit... »

Në Shqipëri, licencohet në prodhim edhe një impiant fotovoltaik, me kapacitet 50W

Tiranë, 18 gusht 2023 – Enti Rregullator i Energjisë (ERE) ka dhënë miratimin e tij për një tjetër impiant fotovoltaik... »

BERZH do të japë 442 mijë euro për impiantin diellor lundrues në Vaun e Dejës

Tiranë, 18 gusht 2023 – Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) e cila është angazhuar drejtpërdrejt në mbështetjen e... »

Në Shqipëri, më se 43% e shumës së koncesioneve është nën hetim nga SPAK

Pas vitit 2015, qeveria nisi me vrull praktikën e dhënies së koncesioneve për shumë shërbime e projekte, që ajo synonte... »

Në Shqipëri, buxheti i shtetit nuk përfitoi pothuaj fare nga zhvillimi i turizmit

Tiranë, 14 gusht 2023 – Sektori i shërbimeve është përfshirë në zhvillime të vrullshme që nga viti 2019 dhe sidomos... »

Alarm në Shqipëri, rënie dramatike e shkallës së lindshmërisë

Tiranë, 10 gusht 2023 – Popullsia e Shqipërisë po bie në mënyrë dramatike prej rënies së shpejtë të lindjeve. Të... »

Në Kosovë nis procesi i subvencionimit të investimeve të familjeve për efiçencë të energjisë

Prishtinë, 8 gusht 2023 – Sot në Kosovë ka filluar procesi i subvencionimit të investimeve të familjeve në termoizolimin e... »

Në Maqedoninë e Veriut, varësia nga importi e rrit shkallën e inflacionit

Shkup, 7 gusht 2023 – Çmimet e larta vazhdojnë ta mbajnë Maqedoninë e Veriut në krye të listës për sa... »