KUSH ESHTE SHQIPTAR

Krishtëlindja është Festë Fetare që shpreh me gjuhën e popullit Respekt, Paqe dhe Harmoni midis njerëzve. Në këtë Amerikën e... »

Scanderbeg of the Albanians

By Altin Zaloshnja – From the symposium held in Michigan, January 2018 Distinguished Guests, Ladies and Gentlemen, The reason for... »

Skënderbeu i Shqiptarëve

Nga Altin Zaloshnja Te nderuar miq, Zonja dhe zoterinj, Arsyeja per te cilen jemi mbledhur ketu sot, shkon pertej te... »

Amerika, një komb që po plaket?

Nga Ruben Avxhiu Statistikat demografike nuk janë optimiste as për Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ndonëse jo aq tronditëse sa... »

Sizifi Rinush Idrizi

Nga Edison Ypi Dy motra, dy vëllezër, asnjëri nga ne ende nuk e di nëse prindërit tanë përdorën ndonjë strategji... »

Kundër adhurimit dhe urrejtjes

Ruben Avxhiu Politikanët e ndershëm e idealistë janë të rrallë. Po ashtu edhe ata gjenialë. Në përgjithësi shoqëritë bëjnë ç’është... »

Fustanella shqiptare e Stan Dragotit

Më kujtohet si sot ajo ditë e vitit 2008 kur shkova të intervistoj Stan Dragotin, regjisorin e famshëm shqiptaro-amerikan në... »