EKONOMI - (2-30) - ILLYRIA

Eksportet e këpucëve “Made in Albania” ranë për 30%

Tiranë, 21 shkurt 2024 – Industria e tekstilit dhe këpucëve që ishte kalorësi i eksporteve në dy dekadat e fundit... »

3.646 shtetas të huaj erdhën të punojnë në Kosovë më 2023

Prishtinë, 12 shkurt 2024 – Instituti (GAP) njoftoi se, vitin e kaluar, Kosova i ka lëshuar 3.646 leje pune për... »

Sa paguajnë taksa punëtorët e vendeve të Europës?

Punonjësit me një paga mesatare në Europë paguanin rreth nj të tretën e pagave të tyre në taksa në vitin... »

Ana tjetër e bumit turistik: Rriten çmimet e qirave, restoranteve dhe pushimeve për vendësit

Dorina Azo Promovimet e Shqipërisë turistike në rrjetet sociale Instagram dhe TikTok nga blogerë të huaj, për shkak të kostove... »

Më 2023, në Shqipëri u licencuan 10 kapacitete prodhuese të energjisë së pastër

Tiranë, 29 janar 2024 – Enti Rregullator i Energjisë (ERE) licencoi të paktën 10 subjekte gjatë vitit të shkuar për... »

Kosova shpenzoi mbi 35 milion euro për importin e frutave dhe perimeve

Prishtinë, 23 janar 2024 – Mbi 35 milionë euro janë shpenzuar për importin e frutave dhe perimeve vetëm gjatë vitit... »

Kosovë: Shmangia nga tatimet i kushton buxhetit mbi 700 milionë euro

Prishtinë, 20 janar 2024 – Shmangia nga tatimet i kushton buxhetit të Kosovës qindra miliona euro në vit. Më shumë... »

Sejko në Forumin ‘Euromoney’: Ekonomia u rrit me rreth 3.5% në vitin 2023

Vjenë, 18 janar 2024 – Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, mori pjesë këtë javë në punimet e... »

Shqipëri: Pronat e dhuruara kushërinjve të parë nuk përjashtohen nga tatimi 15%

Tiranë, 18 janar 2024 – Pasuritë e paluajtshme në rastet e dhurimit, heqjes dorë apo trashëgimisë do të përjashtohen nga... »

Kompania turke kërkon 100 milionë euro dëmshpërblim, për shkëputjen e kontratës nga qeveria shqiptare

Tiranë, 17 janar 2024 – Në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit po zhvillohet procesi gjyqësor lidhur me kontratën koncensionare të kompanisë... »

Bizneset janë të pakënaqura me ndryshimet ligjore për kontrata të punëtorëve

Prishtinë, 15 janar 2024 – Një numër i bizneseve në Kosovë ka shprehur pakënaqësi ndaj vendimit të Ministrisë së Financave,... »

Banka Botërore pret që ekonomia shqiptare të ngadalësohet në 3.2% këtë vit

Tiranë, 10 janar 2024 – Banka Botërore parashikon që ekonomia shqiptare të rritet me 3.2% këtë vit, në ngadalësim të... »

Rafuna: Kosova humbi 300 milionë euro nga masat e BE-së, bizneset të shqetësuara nga ikja e punëtorëve

Prishtinë, 5 janar 2024 – Masat e BE-së i kanë kushtuar Kosovës afro 300 milionë euro humbje.  Kurse, liberalizimit të... »

Hapet në Kosovë zyra e Unionit të Bizneseve shqiptaro – gjermane

Prishtinë, 24 nëntor 2023 – Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, ka njoftuar se në Kosovë është hapur zyra... »

Ikja e punëtorëve nga Kosova mund të rrisë pagat

Prishtinë, 21 nëntor 2023 – “Për një rrogë më të lartë…ndoshta 500-600 euro do të punoja”, thotë Sanije Kadriu, e... »

Nis projekti 700 mln euro për ndërtimin e linjës hekurudhore Prishtinë-Durrës

Prishtinë, 17 nëntor 2023 – Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor në Qeverinë e Kosovës, Liburn Aliu, ka treguar se... »

Në Shqipëri, inflacioni i zbret pensionet në çerekun e pagës mesatare mujore

Blerina Hoxha Kushtet financiare të pensionistëve u përkeqësuan më shumë këtë vit nga agresiviteti i spirales paga-inflacion. Në vitin 2018,... »

“Sinjale të këqija” për investitorët në energji të ripërtërishme

Hapat e parë të Kosovës drejt gjenerimit më të madh të energjisë së ripërtërishme, që synon ta arrijë deri në... »

Në Shqipëri, borxhet ndaj OSHEE arritën rreth 750 milionë euro

Tiranë, 9 nëntor 2023 – Detyrimet ndaj kompanisë publike të shpërndarjes arritën në fund të këtij shtatori nivelin më të... »

Banka e Shqipërisë rrit sërish normën e interesit për të ulur inflacionin

Tiranë, 1 nëntor 2023 – Këshilli mbikqyrës i Bankës së Shqipërisë njoftoi sot një rritje të re të normës bazë... »

Në Shqipëri, hiqet TVSH-ja për importin e kafshëve të gjalla

Tiranë, 1 nëntor 2023 – Qeveria ka vendosur të heqë TVSH për importin me meshqerrave dhe bletëve për nxitur me... »

FMN: Investimet në Shqipëri të orientohen në projekte produktive, të rritet monitorimi i kontratave PPP

Tiranë, 27 tetor 2023 – Ekonomia shqiptare ka shfaqur përformancë pozitive. Rritja ekonomike po udhëhiqet nga turizmi dhe ndërtimi, duke... »

Banka Botërore mbështet me 9.1 milionë euro përmirësimin e sistemit të ujitjes në Kosovë

Prishtinë, 13 tetor 2023 – Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve dhe Banka Botërore kanë nënshkruar të pretmen marrëveshjen për... »

Tensionet në veri kanë ndikim negativ në ekonominë e Kosovës

Prishtinë, 11 tetor 2023 – Trazirat e njëpasnjëshme në veri të Kosovës – zonë e banuar me shumicë serbe –... »

Kosova e humb arbitrazhin me Contour Global

Prishtinë, 5 tetor 2023 – Qeveria e Kosovës e ka humbur arbitrazhin ndërkombëtar me kompaninë amerikane Contur Global për mosrespektim... »

Panairi i automjeteve në Detroit pasqyron ndryshimin e strategjive të marketingut

Uashington, 20 shtator 2023 – Sindikata e Punonjësve të Industrisë së Makinave ka organizuar grevë të punonmësve të tre prodhuesve... »

Transformimi i Parkut Natyror të Liqenit të Ulzës do të kushtojë 3.8 milionë euro

Tiranë, 14 shtator 2023 – Parku Natyror i Liqenit të Ulzës dhe rrethinat e tij pritet t’i nënshtrohen një transformimi... »

Në Shqipëri, rritet papunësia te burrat, ulet te gratë

Tiranë, 12 shtator 2023 – Rreth 10.7% e forcës aktive për punë ishte e papunë në tremujorin e dytë 2023.... »

Në 6 muajt e parë, të huajt lanë në Shqipëri 1.55 miliard euro, shqiptarët i lanë jashtë gati 1 miliard euro

Tiranë, 11 shtator 2023 – Gjysma e parë e këtij viti ka sjellë një nivel rekord të ardhurash nga shtetasit... »

Qeveria mban të ngrira 28 mln euro të donatorëve për financime të inceneratorëve

Tiranë, 11 shtator 2023 – Qeveria shqiptare po mban të ngrira rreth 2,9 miliardë lekë (28 milionë euro) financime të... »