HOMEPAGE - Ekonomi (2-4) - ILLYRIA

Fermerët e Ballkanit hasin vështirësi për qasje në dhjetëra miliona euro fonde nga BE-ja

Nga BIRN Fermerët në Shqipëri, Mal të Zi dhe Maqedoninë e Veriut përballen me sfida të ngjashme kur përpiqen të... »

BQK ka tërhequr nga qarkullimi 2.5 milionë monedha 2 euroshe të falsifikuara

Prishtinë, 13 maj 2024 – Banka Qendrore e Kosovës (BQK) njoftoi për aktivitetet që ka ndërmarrë për mbrojtje nga monedhat... »

PIPS konstaton ngecje në planin e rehabilitimit të kapaciteteve prodhuese të energjisë

Prishtinë, 26 prill 2024 – Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikon rezultatet e Raportit monitorues: “Strategjia e Energjisë... »

Banka Botërore parasheh rritje ekonomike në vendet e Ballkanit Perëndimor

Uashington, 11 prill 2024 – Banka Botërore ka parashikuar në një raport të enjten rritje ekonomike prej 3.2 për qind... »

Në Shqipëri, rritja ekonomike ngadalësohet, ndërsa bujqësia bie në recesion

Tiranë, 2 prill 2024 – Bujqësia shqiptare, një nga sektorët më me potencial për zhvillim në një vend që përjeton... »

Gratë paguhen më pak se burrat, ndonëse studiojnë më shumë

Është 8 Marsi, festa e gruas. Bilanci në vite tregon për një rritje të rolit të tyre në ekonomi dhe... »

Integrimi i komunave veriuore: Për 6 javë regjistrohen 26 biznese të reja

Prishtinë, 7 mars 2024 – Njëzet e gjashtë biznese të reja u regjistruan në Mitrovicë të Veriut dhe Leposaviq –... »

BERZH mbështet modernizimin e hekurudhës Vorë-Han i Hotit

Londër, 26 shkurt 2024 – Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) njoftoi për miratimin e një kredie prej 98.75... »

Kurti kërkon mbështetje për projektet kapitale në fushë të energjisë dhe në infrastrukturë

Londër, 26 shkurt 2024 – Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se Kosova është “në vijë” me Shtetet e... »

Eksportet e këpucëve “Made in Albania” ranë për 30%

Tiranë, 21 shkurt 2024 – Industria e tekstilit dhe këpucëve që ishte kalorësi i eksporteve në dy dekadat e fundit... »

3.646 shtetas të huaj erdhën të punojnë në Kosovë më 2023

Prishtinë, 12 shkurt 2024 – Instituti (GAP) njoftoi se, vitin e kaluar, Kosova i ka lëshuar 3.646 leje pune për... »

Sa paguajnë taksa punëtorët e vendeve të Europës?

Punonjësit me një paga mesatare në Europë paguanin rreth nj të tretën e pagave të tyre në taksa në vitin... »

Ana tjetër e bumit turistik: Rriten çmimet e qirave, restoranteve dhe pushimeve për vendësit

Dorina Azo Promovimet e Shqipërisë turistike në rrjetet sociale Instagram dhe TikTok nga blogerë të huaj, për shkak të kostove... »

Më 2023, në Shqipëri u licencuan 10 kapacitete prodhuese të energjisë së pastër

Tiranë, 29 janar 2024 – Enti Rregullator i Energjisë (ERE) licencoi të paktën 10 subjekte gjatë vitit të shkuar për... »

Kosova shpenzoi mbi 35 milion euro për importin e frutave dhe perimeve

Prishtinë, 23 janar 2024 – Mbi 35 milionë euro janë shpenzuar për importin e frutave dhe perimeve vetëm gjatë vitit... »

Kosovë: Shmangia nga tatimet i kushton buxhetit mbi 700 milionë euro

Prishtinë, 20 janar 2024 – Shmangia nga tatimet i kushton buxhetit të Kosovës qindra miliona euro në vit. Më shumë... »

Sejko në Forumin ‘Euromoney’: Ekonomia u rrit me rreth 3.5% në vitin 2023

Vjenë, 18 janar 2024 – Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, mori pjesë këtë javë në punimet e... »

Shqipëri: Pronat e dhuruara kushërinjve të parë nuk përjashtohen nga tatimi 15%

Tiranë, 18 janar 2024 – Pasuritë e paluajtshme në rastet e dhurimit, heqjes dorë apo trashëgimisë do të përjashtohen nga... »

Kompania turke kërkon 100 milionë euro dëmshpërblim, për shkëputjen e kontratës nga qeveria shqiptare

Tiranë, 17 janar 2024 – Në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit po zhvillohet procesi gjyqësor lidhur me kontratën koncensionare të kompanisë... »

Bizneset janë të pakënaqura me ndryshimet ligjore për kontrata të punëtorëve

Prishtinë, 15 janar 2024 – Një numër i bizneseve në Kosovë ka shprehur pakënaqësi ndaj vendimit të Ministrisë së Financave,... »

Banka Botërore pret që ekonomia shqiptare të ngadalësohet në 3.2% këtë vit

Tiranë, 10 janar 2024 – Banka Botërore parashikon që ekonomia shqiptare të rritet me 3.2% këtë vit, në ngadalësim të... »

Rafuna: Kosova humbi 300 milionë euro nga masat e BE-së, bizneset të shqetësuara nga ikja e punëtorëve

Prishtinë, 5 janar 2024 – Masat e BE-së i kanë kushtuar Kosovës afro 300 milionë euro humbje.  Kurse, liberalizimit të... »

Hapet në Kosovë zyra e Unionit të Bizneseve shqiptaro – gjermane

Prishtinë, 24 nëntor 2023 – Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, ka njoftuar se në Kosovë është hapur zyra... »

Ikja e punëtorëve nga Kosova mund të rrisë pagat

Prishtinë, 21 nëntor 2023 – “Për një rrogë më të lartë…ndoshta 500-600 euro do të punoja”, thotë Sanije Kadriu, e... »

Nis projekti 700 mln euro për ndërtimin e linjës hekurudhore Prishtinë-Durrës

Prishtinë, 17 nëntor 2023 – Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor në Qeverinë e Kosovës, Liburn Aliu, ka treguar se... »

Në Shqipëri, inflacioni i zbret pensionet në çerekun e pagës mesatare mujore

Blerina Hoxha Kushtet financiare të pensionistëve u përkeqësuan më shumë këtë vit nga agresiviteti i spirales paga-inflacion. Në vitin 2018,... »

“Sinjale të këqija” për investitorët në energji të ripërtërishme

Hapat e parë të Kosovës drejt gjenerimit më të madh të energjisë së ripërtërishme, që synon ta arrijë deri në... »

Banka e Shqipërisë rrit sërish normën e interesit për të ulur inflacionin

Tiranë, 1 nëntor 2023 – Këshilli mbikqyrës i Bankës së Shqipërisë njoftoi sot një rritje të re të normës bazë... »

Në Shqipëri, hiqet TVSH-ja për importin e kafshëve të gjalla

Tiranë, 1 nëntor 2023 – Qeveria ka vendosur të heqë TVSH për importin me meshqerrave dhe bletëve për nxitur me... »

FMN: Investimet në Shqipëri të orientohen në projekte produktive, të rritet monitorimi i kontratave PPP

Tiranë, 27 tetor 2023 – Ekonomia shqiptare ka shfaqur përformancë pozitive. Rritja ekonomike po udhëhiqet nga turizmi dhe ndërtimi, duke... »