HOMEPAGE - Ekonomi (1) - ILLYRIA - Page 3

Në Shqipëri, licencohet në prodhim edhe një impiant fotovoltaik, me kapacitet 50W

Tiranë, 18 gusht 2023 – Enti Rregullator i Energjisë (ERE) ka dhënë miratimin e tij për një tjetër impiant fotovoltaik... »

BERZH do të japë 442 mijë euro për impiantin diellor lundrues në Vaun e Dejës

Tiranë, 18 gusht 2023 – Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) e cila është angazhuar drejtpërdrejt në mbështetjen e... »

Në Shqipëri, më se 43% e shumës së koncesioneve është nën hetim nga SPAK

Pas vitit 2015, qeveria nisi me vrull praktikën e dhënies së koncesioneve për shumë shërbime e projekte, që ajo synonte... »

Në Shqipëri, buxheti i shtetit nuk përfitoi pothuaj fare nga zhvillimi i turizmit

Tiranë, 14 gusht 2023 – Sektori i shërbimeve është përfshirë në zhvillime të vrullshme që nga viti 2019 dhe sidomos... »

Alarm në Shqipëri, rënie dramatike e shkallës së lindshmërisë

Tiranë, 10 gusht 2023 – Popullsia e Shqipërisë po bie në mënyrë dramatike prej rënies së shpejtë të lindjeve. Të... »

Në Kosovë nis procesi i subvencionimit të investimeve të familjeve për efiçencë të energjisë

Prishtinë, 8 gusht 2023 – Sot në Kosovë ka filluar procesi i subvencionimit të investimeve të familjeve në termoizolimin e... »

Në Maqedoninë e Veriut, varësia nga importi e rrit shkallën e inflacionit

Shkup, 7 gusht 2023 – Çmimet e larta vazhdojnë ta mbajnë Maqedoninë e Veriut në krye të listës për sa... »

Në Kosovë, nisin hetimet ndaj disa ndërmarrjeve për çmimin e vajit ushqimor

Prishtinë, 4 gusht 2023 – Autoriteti i Konkurrencës në Kosovë ka filluar hetimet ndaj disa ndërmarrjeve tregtare, të cilat vitin... »

Eksportuesit shqiptarë: Rënia e euros ndikohet nga paratë e krimit

Tiranë, 3 gusht 2023 – Zhvlerësimi i euros vijon të dëmtojë aktivitetin e eksportuesve dhe sipas tyre rënia e monedhës... »

Kosova rekruton punëtorë nga Azia

Prishtinë, 1 gusht 2023 – Bangladeshi, Nepali, India dhe Turqia janë shtetet nga të cilat disa kompani kosovare kanë kthyer... »

Në dyqanet në veri të Kosovës ka mungesë të produkteve të Serbisë

Prishtinë, 31 korrik 2023 – Për herë të parë në periudhën e pasluftës, në Mitrovicën e Veriut, komunë me shumicë... »

OEAK: Qeveria të adresojë menjëherë sfidat me të cilat përballet ekonomia

Prishtinë, 28 korrik 2023 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) ka kërkuar nga Qeveria  Kosovës të adresojë menjëherë sfidat... »

Biznest dhe eksportuesit shqiptarë: Rënia e euros po na falimenton

Tiranë, 15 korrik 2023 – Shoqatat e biznesit janë mbledhur sot në një deklaratë të përbashkët për shtyp, duke shprehur... »

Mungesa e fuqisë punëtore vë në vështirësi sektorin e bujqësisë dhe blegtorisë

Tiranë, 23 korrik 2023 – Problematikat në tregun e punës po ndikojnë negativisht në bujqësi. Shumë fermerë që janë afër... »

Cilat janë arsyet e rënies së madhe të blegtorisë në Shqipëri?

Vitin e kaluar, numri i krerëve në të gjitha kategoritë e bagëtive të qumështit shënoi rënie. Krerët e gjedhit u... »

Kompanitë milionëshe që po i mbajnë të rinjtë në Kosovë

Viti 2008 e kishte gjetur Arianit Fazliun nga Prishtina në një udhëkryq. Si student i ndërtimtarisë në Universitetin e Prishtinës,... »

Në Shqipëri, rritja e sektorit të turizmit po shoqërohet edhe me sfida

Tiranë, 2 korrik 2023 – Në Shqipëri sektori i turizmit ka shfaqur, gjatë muajve të parë të këtij viti, shenjat... »

Për 8 vjet, pagat në Kosovë u rritën për më pak se 140 euro

Prishtinë, 2 korrik 2023 – Nga viti 2015, paga e Ridvan Berishës – punëtor në sektorin e ndërtimit në Kosovë... »

Në Shqipëri, pastrimi i parave i mban çmime të larta për qiratë e zyrave 

Çmimet e zyrave për agjentët imobiliarë do të vijojnë të mbeten të larta edhe këtë vit. Arsyet kryesore që ndikojnë... »

Gjiganti metalurgjik “Ferronikeli” rinis prodhimin pas dy vjetësh

Prishtinë, 21 qershor 2023 – Korporata metalurgjike “NeëCo Ferronikeli Complex LLC” në Drenas, e cila prodhon dhe eksporton nikel në... »

Oda Ekonomike e Serbisë: Të dy palët po pësojnë për shkak të bllokadave në kufi

Beograd, 21 qershor 2023 – Bllokadat në pikat kufitare mes Serbisë dhe Kosovës kanë ndikim të keq te të dyja... »

Rritje e konsiderueshme e investimeve në energjinë diellore në Shqipëri

Tiranë, 19 qershor 2023 – Gati një vit pas fillimit të punimeve të parkut të enegjisë diellore në zonën e... »

OEAK: Tensionet në veri pengojnë investimet e huaja në Kosovë

Prishtinë, 8 qershor 2023 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës t’i marrë “menjëherë... »

Qëllimi i Fondit është që ta ndërtojë një urë lidhëse midis ekonomisë së Kosovës dhe tregjeve ndërkombëtare financiare

Intervistë me Profesorin e Asociuar të Virginia Tech, Besnik Pula Kam shumë shpresë që Fondi do të nxisë interesim nga... »

Në Shqipëri, humbjet në rrjetin e energjisë shkuan në 25.1 për qind

Tiranë, 23 maj 2023 – Në Shqipëri, humbjet në rrjetin e energjisë elektrike të vendit u rritën në 25.1% në... »

Airbnb: Shqipëria, ndër pesë destinacionet më të kërkuara për verën 2023

Shqipëria renditet e dyta në listën e 10 vendeve më të kërkuara për të kaluar pushimet verore nga Airbnb Inc.,... »

Produktet organike të Kosovës në tregjet evropiane

Rreth 95 për qind e produkteve organike, të cilat grumbullohen dhe kultivohen në Kosovë, gjejnë vend në tregun evropian. Pronari... »

Kosova shpall ankandin e parë për energji solare, me kapacitet prej 100 MW

Prishtinë, 12 maj 2023 – Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, së bashku me ministren e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, dhe Administratoren... »

Shqipëria ndër destinacionet më të lira për pushime në Europë

Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut janë renditur ndër gjashtë destinacionet verore më të lira për t’u vizituar në Europë, nga... »

Ulen çmimet e roaming-ut mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor

Bruksel, 3 maj 2023 – Komisioni Evropian njoftoi se operatorët e telefonisë nga Ballkani Perëndimor dhe nga vendet e Bashkimit... »